"Een beeld vertelt het verhaal van meer dan 1000 woorden | Dutch Creator Fotografie"

IMG_9943

Review | Fotoboek van Saal Digital, hoe is de kwaliteit?

Met enige regelmaat krijg ik van aanbieders de vraag of ik een fotoboek wil testen. Ze vragen me dan of ik mijn bevindingen daarover wil geven in een blog bericht of Social Media post. In het geval van Saal Digital ging het net even andersom. Ik kwam tijdens mijn dagelijkse routine op Instagram een promo van hun tegen en dacht daar schrijf ik me op in.

Ik had namelijk nog nooit van het bedrijf gehoord. Maar de website zag er veel belovend uit. Op de website was namelijk te lezen dat ze al meerdere awards hadden gewonnen dus voor mij overtuigend genoeg. Daarom heb ik besloten om eens te kijken wat de kwaliteit is van zo’n fotoboek.

Het aanbod aan fotoproducten

Eigenlijk verwachte ik niet direct een antwoord van Saal Digital! Maar tot mijn verbazing had ik de volgende werkdag al een akkoord in mijn mailbox hangen. Dus snel zijn ieder geval wel!

De website

De website ziet er goed uit, overzichtelijk en werkt behoorlijk vlot. Er is veel keus en dat is natuurlijk altijd aantrekkelijk want ik wil als fotograaf ook een breed scala aan producten aan mijn klanten kunnen bieden.

Wil je een fotoboek maken dan kun je dat via de online editor doen of via de software die je kunt downloaden.

Het aanbod aan fotoproducten

Werken op mobiel apparaat

Helaas voor de mensen die graag mobiel werken. De mobiele app die biedt je helaas geen mogelijkheid voor het maken van fotoboeken. Wel kun je in de app losse fotoproducten bestellen zoals wanddecoraties, losse foto’s of fotocadeaus. 

Is de software een beetje te doen?

Normaal gesproken wil ik het liefst geen software op mijn computer installeren zeker als ik het bedrijf nog niet goed genoeg ken. Maar in dit geval heb ik het een kans gegeven en ik was blij verrast. De software werkt erg prettig en is behoorlijk uitgebreid. Voor de meeste fotografen zal de software dus redelijk voor zich spreken.

Het enige wat ik zelf ondervond was dat het snappen van de foto’s ofwel de foto’s tegen elkaar aanzetten zonder wit randen niet helemaal lekker werkte. Verder vond ik de software echt wel goed en uitgebreid, je kunt zelfs nog de basis belichtingsinstellingen aanpassen in de software.

Voor wie er graag teksten, headers of andere portfolio onderwerpen in wilt verwerken, de software beschikt ook over allerlei tekst tools en achtergronden. Zelf lever ik het liefst bestanden altijd kant en klaar aan de drukker af, dit doe ik door mijn bestanden zelf te verwerken in mijn eigen designer tools.

Dit heb ik gekozen voor de review van het fotoboek

Ik kreeg de mogelijkheid om een fotoboek uit de Professional Line te bestellen. Mijn keuze is snel gemaakt en ik heb een fotoboek gekozen van 30 x 30 cm.

Het fotoboek heeft aan de buitenkant een omslag van zwart leder. De voorkant is van acrylglas, wat ik persoonlijk een erg mooi detail vindt. Wel moet je voorzichtig zijn met het opbergen van je fotoboek want acrylglas is nou eenmaal gevoeliger voor krassen. Daarom laat ik voorlopig de folie die eroverheen zat bij de aankomst van het fotoboek, er lekker op zitten. Verder heeft het fotoboek 30 pagina’s, met glanzend fotopapier wat een mooie uitstraling geeft.

En normaal gesproken maak ik een fotoboek in opdracht van een opdrachtgever, maar dit keer heb ik er voor gekozen om een fotoboek voor mijzelf te maken, althans een fotoboek voor en over mijn dochtertje. De foto’s die ik in dit fotoboek ga plaatsen zullen dan ook deels geschoten zijn met mijn professionele camera, maar ook een groot deel zal gemaakt zijn met mijn mobiele telefoon.

Hieronder laat ik je het resultaat zien van het fotoboek, althans een paar snapshot ervan.

Waar ik zelf niet bij stil heb gestaan bij het bestellen van mijn fotoboek is dat ik er bij de levering erachter kwam dat mijn fotobladen op de kaft waren gelijmd. Zoals de foto links hierboven, zelf vind ik dat niet zo aantrekkelijk om te zien. 

Mijn conclusie over het fotoboek van Saal Digital

Saal Digital levert mooie stijlvolle fotoboeken. De kleuren van de foto’s zijn uitstekend, het materiaal van het papier is mooi om te zien. De software werkt goed, het snappen van foto’s zou beter kunnen, maar was blij verrast dat je nog aanpassingen op foto’s kunt maken.

Sterke punten

Verbeter punten

Wil je een kunstwerk door ons laten maken? Bekijk dan eens de mogelijkheden. Wil je zelf meer leren over fotografie? Geef je dan op voor een workshop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks fotografie tips