"Een beeld vertelt het verhaal van meer dan 1000 woorden | Dutch Creator Fotografie"

Samsung SSD X5 - 4

De Samsung SSD X5, doen of niet?

Ik werk zelf dagelijks met SSD schijven in mijn vakgebied als professioneel fotograaf en Creatief Designer. Snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid zijn voor mij altijd de meest essentiële zaken, waar ik rekening mee hou als ik een SSD schijf gebruik.

De pro’s van de Samsung SSD X5

Bij de Samsung SSD X5 is dat dan ook gelijk het core punt. Wie van snelheid houdt is bij de Samsung SSD X5 500 GB aan het juiste adres. Het is gewoonweg een ontzettend snelle SSD schijf. Een bakje koffie die je normaal tussendoor kan zetten bij je gewone harde-schijf is gelukkig verleden tijd, want we kunnen gewoon doorwerken. Dat is ook echt de kracht van de Samsung SSD X5. Dus ben je video-editor, fotograaf of heb je een ander beroep waarbij je grote bestanden zo snel mogelijk wilt verplaatsen of verwerken van A naar B, dan ben jij blij dat jij de Samsung SSD X5 in huis hebt.

Samsung heeft zijn best gedaan om een SSD te creëren die snel en ook nog eens veilig is. De Samsung SSD X5 is in encryptie behoorlijk veilig maar ook veilig in de trant van hij kan tegen een stootje. Natuurlijk is deze schijf zwaarder ten opzichte van andere SSD schijven maar ergens moet er op ingeleverd worden. Persoonlijk heb ik er geen bezwaar tegen dat de schijf zwaarder is, want ik heb veel liever dat mijn data zo veilig mogelijk bewaard kan worden.

De Samsung SSD X5 is van het kaliber plug-and-play, geen onnodige installaties, inpluggen en hij doet het, tenminste als je een Thunderbolt 3 aansluiting hebt! Op zowel Windows als Apple draait deze schijf zonder problemen en is de ervaring van een snelle betrouwbare schijf behoorlijk genieten.

De con’s van de Samsung SSD X5

Een echt baal moment had ik toen ik erachter kwam dat deze schijf niet kon functioneren met USB-C ondanks dat Thunderbolt 3 in principe dezelfde aansluiting is. Natuurlijk begrijp ik dat je niet dezelfde snelheid met een USB-C kan halen, omdat het technisch niet mogelijk is maar de ondersteuning voor USB-C was in mijn ogen wel gewenst geweest. Deze schijf is handig om mee te nemen naar locatie en als je dan noodgedwongen op een andere computer moet werken, dan is dat gewoonweg niet mogelijk want deze SSD is onbruikbaar met USB-C, tenzij de computer Thunderbolt 3 ondersteund. Voor mij is dit dan ook de hoofdreden om hem niet te kopen, ik werk niet altijd op dezelfde computer en wil graag mijn bestanden overal en direct kunnen gebruiken.

Conclusie over de Samsung X5

Houd jij van snelheid, wil je een betrouwbare harde-schijf dan zou ik persoonlijk zeggen koop deze Samssung SSD X5 gewoon direct, maar besef wel dat als jij net als mij ook af en toe gebruik maakt van andere computers die geen Thunderbolt 3 hebben, je deze schijf niet kan gebruiken. Verder ben ik ontzettend tevreden met deze schijf!

Pluspunten

  • Snelheid is fenomenaal
  • Encryted
  • Je kan hem laten vallen zonder dataverlies

Minpunten

  • Geen mogelijkheid tot gebruik met USB-C
  • 500 GB aan de kleine kant

Bekijk hem hier.

Mag ik je ook mijn artikel over “Analoge fotografie” aanraden om te lezen, even terug in de tijd met je analoge camera.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks fotografie tips